Πληροφορίες προϊόντος: Τσίπουρο για την απόσταξη επιλέγονται σταφύλια από αρωματικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στην ορεινή Αιγιάλεια. Τα στέμφυλα, μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, αποθηκεύονται αεροστεγώς σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι να γίνει η απόσταξη. Η διαδικασία της απόσταξης λαμβάνει χώρα σε χάλκινο-ασυνεχή αποστακτήρα με ψηλό λαιμό, δημιουργώντας έτσι το φαινόμενο της παλινδρόμησης όπου, λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας στην κορυφή του λαιμού, λιγότερα συναπόστακτα είναι ικανά να ανέλθουν σε μορφή ατμού και να εισέλθουν στο τελικό προϊόν. Έτσι, το παραγόμενο οινοπνευματώδες έχει πιο ελαφριά και ντελικάτη γευστική ένταση. Δε χρησιμοποιείται όλο το υγρό που συλλέγεται από την απόσταξη αλλά μόνο η “καρδιά” που έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αλκοόλης και καθαρά αρώματα. Οι “κεφαλές” που βγαίνουν πρώτες και οι “ουρές” που έρχονται τελευταίες δε χρησιμοποιούνται καθώς είναι επικίνδυνες. Η αποθήκευση του τσίπουρου γίνεται σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές.
Καταναλώνεται μόνο του, συνοδεύει τέλεια όλους τους παραδοσιακούς πικάντικους μεζέδες και αποτελεί ιδανική βάση για εμπνευσμένα cocktails.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές