Πληροφορίες προϊόντος: Το σαλάμι αέρος είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λευκάδας. Η πατέντα θεωρείται Ιταλική και εικάζεται ότι μεταφέρθηκε από τους κατοίκους του Burano της Ιταλίας οι οποίοι μετοίκησαν τη Λευκάδα και ήταν οι πρώτοι που το παρήγαγαν.
Η διαδικασία ξεκινά με την αποστέοση του φρέσκου χοιρινού κρέατος και με την παραδοσιακή απονεύρωση και απολίπωση «με το χέρι». Με αυτό τον τρόπο το κρέας γίνεται κιμάς οπότε ξεκινά η ζύμωση με κυβάκια λίπους, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη και νιτρικά άλατα και στη συνέχεια με το μείγμα που δημιουργείται γεμίζονται τα έντερα. Το σαλάμι Ντελημάρη είναι φυσικής ωρίμανσης οπότε στη συνέχεια τα έντερα κρεμιούνται για να ωριμάσουν για διάστημα 8 έως 18 ημερών, ανάλογα τη διάμετρο και τις καιρικές συνθήκες.
Συστατικά : Νωπό χοιρινό κρέας 80 %, λίπος χοιρινό, αλάτι , πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη. Αντιοξειδωτικό : ερυθορβικό νάτριο.
Ενισχυτικό γεύσης : γλουταμινικό μονονάτριο.
Συντηρητικά : νιτρώδες νάτριο, νιτρικό κάλιο.
Παραγωγός :Αφοι Κατωπόδη Α.Ε. – Ντελημάρη.
Περιοχή: Φύσσες Λευκάδας.
Θα αγοράζατε ξανά αυτό το προϊόν ; Ναι.!!!!
Πεντανοστιμο…