Παράδοση κατ' οίκον εντός Πεύκης

Pecorino Romano Ιταλίας

Σκληρό τυρί από  παστεριωμένο πρόβειο γάλα.

Χώρα παραγωγής  :  Ιταλία

Το Pecorino Romano (ιταλική προφορά: [pekoˈriːno roˈmaːno]) είναι ένα σκληρό, αλμυρό ιταλικό τυρί, που χρησιμοποιείται συχνά για τρίψιμο, φτιαγμένο με πρόβειο γάλα. Το όνομα «pecorino» σημαίνει απλώς «πρόβατα» ή «προβάτων» στα ιταλικά. το όνομα του τυριού, αν και προστατεύεται, είναι μια απλή περιγραφή και όχι μια επωνυμία: “[formaggio] pecorino romano” είναι απλώς “το πρόβειο [τυρί] της Ρώμης”.

Παρόλο που αυτή η ποικιλία τυριού προέρχεται από το Λάτσιο, όπως υποδηλώνει και το όνομα, το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής παραγωγής του έχει μεταφερθεί στο νησί της Σαρδηνίας Το “Pecorino romano” είναι ένα ιταλικό προϊόν με ονομασία αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από τους νόμους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Το Pecorino Romano ήταν βασικό στοιχείο στη διατροφή των λεγεωνάριων της αρχαίας Ρώμης. Σήμερα, εξακολουθεί να παρασκευάζεται σύμφωνα με την αρχική συνταγή και είναι ένα από τα παλαιότερα τυριά της Ιταλίας. Την πρώτη Μαΐου, οι ρωμαϊκές οικογένειες τρώνε παραδοσιακά πεκορίνο με φρέσκια φάβα κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας εκδρομής στη Ρωμαϊκή Καμπάνια. Χρησιμοποιείται κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ιταλία.

Πηγή :Wikipedia

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Pecorino Romano Ιταλίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καλάθι αγορών
0
    0
    Το καλάθι μου
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Scroll to Top
    Γραβιέρα Κρήτης παλαιωμένη Στειακάκη
    Παστράμι μόσχου Δράμας Sary