Το μπλε τυρί είναι τυρί που παρασκευάζεται με καλλιέργειες της μούχλας Penicillium, δίνοντάς του κηλίδες ή φλέβες της μούχλας σε όλο το τυρί, το οποίο μπορεί να ποικίλλει στο χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Αυτό φέρει μια ξεχωριστή μυρωδιά, είτε από αυτό είτε από διάφορα ειδικά καλλιεργημένα βακτήρια. Μερικά μπλε τυριά εγχέονται με σπόρια πριν σχηματιστούν το τυρόπηγμα και άλλα έχουν σπόρια αναμεμειγμένα με το τυρόπηγμα αφού σχηματιστούν. Τα μπλε τυριά τυπικά παλαιώνονται σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας όπως μια σπηλιά. Το μπλε τυρί μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ή μπορεί να αλειφθεί, να θρυμματιστεί ή να λιώσει μέσα ή πάνω από μια σειρά από άλλα τρόφιμα. Η χαρακτηριστική γεύση των μπλε τυριών τείνει να είναι αιχμηρή και αλμυρή. Η ξεχωριστή μυρωδιά τους προέρχεται τόσο από τη μούχλα όσο και από τα είδη βακτηρίων που ενθαρρύνονται να αναπτυχθούν στο τυρί.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές